foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Szkoła Podstawowa Telefon i faks: 74 8452263 e-mail: zs.starebogaczowice@gmail.com ulica Główna 172a 58-312 STARE BOGACZOWICE

Moja Szkoła

Szkoła Podstawowa im. Św. Jana Pawła II w Starych Bogaczowicach

Galeria zdjęć

 

 

REGULAMIN SZKOLNEGO KONKURSU KULINARNEGO

,,SZKOLNE BAKE OFF’’

z dnia 4.11.2016r.

 

  1. Konkurs kulinarny ,,Szkolne bake off’’ - najlepsze ciasto w szkole zwany w dalszej części konkursem przygotowany jest przez Organizatora tj. Publiczne Gimnazjum w Starych Bogaczowicach.dla uczniów tego gimnazjum.
  2. Konkurs odbędzie się od 21.11.2016r. do odwołania.
  3. Zadanie konkursowe polega na upieczeniu ciasta. Zaleca się, aby ciasto posiadało nazwę własną, przygotowany przepis, opis (skąd pochodzi ten przepis, czy to jest receptura rodzinna?…)
  4. Pieczenie ciast w grupach zgłoszonych wcześniej odbywać się będzie w ustalone dni w pracowni kulinarnej. Harmonogram pieczenia i pracy będzie wywieszony po zamknięciu zgłoszeń.
  5. Ciasto powinno mieć wymiary dużej blachy lub tortownicy o średnicy ok. 20 cm. Można korzystać ze swoich narzędzi i naczyń. Przed podjęciem pracy należy  zgłosić opiekunowi o korzystaniu z własnych narzędzi. Celem oceny uczestnicy konkursu winni przygotować ciasto pokrojone w małych kawałkach do degustacji jury. Jury może wspomagać się opinią nauczycieli i pracowników Zespołu Szkół w Starych Bogaczowicach.
  6. Warunkiem uczestnictwa w Konkursie jest dokonanie zgłoszenia najpóźniej do 16.11.2016r. Zgłoszenia można dokonać poprzez pobranie od opiekuna konkursu karty zgłoszeniowej. Przystępując do konkursu, uczestnik akceptuje regulamin w całości i zobowiązuje się do przestrzegania określonych w nim zasad, jak również potwierdza, iż spełnia wszystkie warunki, które uprawniają go do udziału w Konkursie. Grupy mogą liczyć od 2 do 4 uczniów z jednej klasy. Będą to reprezentanci klas. Dopuszcza się, że może być kilka reprezentantów klas.
  7. Uczestnictwa w Konkursie, jak i praw i obowiązków z nim związanych, w tym także prawa do żądania wydania nagrody nie można przenosić na inne osoby i podmioty.
  8. Nagrody: za I miejsce II miejsce i III miejsce, pozostałe grupy otrzymają dyplom i drobne upominki.
  9. Po upieczeniu ciasto wraz z kartą jest przekazane do degustacji i oceny przez jury.
  10. Kryteria i zasady oceniania ciast, wypieków zostaną przedstawione uczestnikom po zakończonym zgłoszeniu grup do Konkursu.
  11. Organizator zastrzega sobie prawo odwołania Konkursu bez podania przyczyn.
  12. Regulamin niniejszy jest jedynym dokumentem określającym zasady konkursu, będzie również dostępny na stronie internetowej
  13. Nie dopuszcza się przynoszenia gotowych ciast.
  14. Zabrania się przynoszenia surowych jaj w skorupkach. Można używać zamienników lub przynieść jajka bez skorupek w pojemniku – wymóg sanepidu

 

Uczniowie pomagający w prowadzeniu konkursu i zarazem jury uczniowskie to: Bartosz Wodecki i Patrycja Sobotka z Ia, Patrycja Wójcikiewicz Klaudia Rajca z IIIa

 

Nauczycielskie jury p. Małgorzata Gałązka, p. Janusz Chomicz, p. Agnieszka Wójcikiewicz

 

 

wzór karty zgłoszeniowej:

KARTA ZGŁOSZENIA DO

KONKURSU KULINARNEGO

„SZKOLNE BAKE OFF” 2016

 Publiczne Gimnazjum

 w

Starych Bogaczowicach

GRUPA: (nazwa)…………………………………………………………

L.P Nazwisko i Imię klasa Podpisy
1      
2      
3      
4      

Nazwa i  opis ciasta

 

                                            

                                                                Opiekun i koordynator konkursu p. Janusz Chomicz

Contribute!
Books!
Shop!