19 czerwca 2015 r w gimnazjum odbył się Dzień Profilaktyki. W programie były:
- I Konkurs Kulinarny „School Kitchen” - opiekun konkursu Janusz Chomicz
- Projekt edukacyjny z edukacji dla bezpieczeństwa „Jakie podejmować działania, aby żyć zdrowo i bezpiecznie” prezentowany przez Joannę Dereczenik z IIIb i Szymona Zakamarka z Ia – koordynator Janusz Chomicz
- Pokaz udzielania I pomocy RKO, uwalniania poszkodowanych z samochodów chwytem Rauteka i ułożenie poszkodowanego w pozycji bocznej ustalonej – Dominik Kuśnierz z IIb - koordynator Janusz Chomicz
- Projekt edukacyjny z wychowania fizycznego "Jaki jest wpływ stałej aktywności ruchowej na organizm gimnazjalisty" prezentowanego przez Tomasza Zdeba, Wojciecha Białczaka i Krystiana Kosteckiego z IIb - koordynator Grzegorz Kozłowski
- Projekt edukacyjny z edukacji dla bezpieczeństwa „Jak bezpiecznie poruszać się w ruchu drogowym” prezentowany przez Aleksandra Libryka i Krzysztofa Wierzelewskiego z IIb – koordynator Janusz Chomicz
- Prezentacja filmów kulinarnych w języku niemieckim przez Klaudię Drewicz, Natalię Kozłowską, Patrycję Wójcikiewicz i Klaudię Rajcę z Ia - koordynator Agnieszka Wójcikiewicz
W konkursie kulinarnym rywalizowało 10 par. Wyniki I Konkursu Kulinarnego „School Kitchen”:
- Miejsce para Patrycja Wójcikiewicz i Klaudia Rajca z Ia
- Miejsce para Emilia Borkowska i Klaudia Czarnecka z IIIb
- Miejsce para Mateusz Maryniak i Remigiusz Świtenki z Ia
Jury: P. Krystyna Witkowska-Nogawka, P. Agnieszka Wócikiewicz, P. Adrian Furmaniak, P. Grzegorz Kozłowski, Jacek Skwarek, Michał Wodecki, Maciek Słowik
Serdecznie dziękuję za przygotowanie i prowadzenie konkursu Karolinie Dydze, Saszy Libryk, Maćkowi Słowikowi, Jackowi Skwarek, Michałowi Wodeckiemu oraz wszystkim którzy pomogli, aby ten konkurs przebiegał sprawnie.
Foto: Marlena Lechowicz z IIa
Opiekun Dnia Profilaktyki - Janusz Chomicz