foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Szkoła Podstawowa Telefon i faks: 74 8452263 e-mail: zs.starebogaczowice@gmail.com ulica Główna 172a 58-312 STARE BOGACZOWICE

Moja Szkoła

Szkoła Podstawowa im. Św. Jana Pawła II w Starych Bogaczowicach

Galeria zdjęć

 

Regulamin I Szkolnego Konkursu Kulinarnego
„SCHOOL KITCHEN”

  1. Wszyscy, którzy chcieliby wziąć udział, mają obowiązek zgłosić to Karolinie Dydze z klasy IIIb.
  2. Jedna drużyna musi składać się z dwóch osób.
  3. Każda para będzie miała za zadanie przygotować sałatkę owocową, warzywną lub owocowo-warzywną i zaprezentować ją przed jury. Warunkiem jest, aby zawierała ona tzw. „składnik przewodni”, który każdy duet wylosuje spośród wielu, przygotowanych przez współorganizatorów. Pozostałe składniki uczestnicy wybierają samodzielnie.
  4. Jury zasiądzie w składzie:
  • Pani Krystyna Witkowska- Nogawka
  • Pani Agnieszka Wójcikiewicz
  • Pan Adrian Furmaniak
  • Maciej Słowik
  • Michał Wodecki
  • Jacek Skwarek

Całość prowadzić będzie Karolina Dyga z pomocą Saszy Libryka.

  1. Każdy z jurorów będzie przyznawał punkty w dwóch kategoriach:
  • Prezentacja potrawy i jej wygląd (0-10 pkt.)
  • Smak (0-10 pkt.)
  1. Terminy i przebieg konkursu:
  • Termin przyjmowania zgłoszeń mija 9.06.15r.
  • Losowanie tajemniczego „składnika przewodniego” odbędzie się następująco: Organizatorzy, w trakcie godziny wychowawczej dnia 15.06.15r. przejdą po klasach z przygotowanymi wcześniej losami i każdy zespół wylosuje jedną karteczkę, na której będzie napisana nazwa warzywa lub owocu.
  • W dzień konkursu (tj. 19.06.15r.) wszystkie drużyny muszą mieć przygotowane składniki oraz przedmioty potrzebne do przyrządzenia wybranej przez siebie sałatki. (Organizatorzy zapewniają fartuchy, narzędzia kulinarne)
  • Po „sprawach organizacyjnych” grupy będą mieć pełną godzinę zegarową na przyrządzenie dania. (Każdy zobowiązany jest przyrządzić osiem porcji „degustacyjnych” oraz jedną „prezentacyjną”, której wygląd oceni jury.
  • Najważniejszym elementem konkursu będzie to, jak potrawa zostanie przedstawiona przez uczestników. Każda para ma w tej części 3 minuty na zaprezentowanie swojego dania przed jury.
  1. Jeśli ktoś miałby jakiekolwiek wątpliwości związane z zasadami lub dotyczące ich pytania to proszę zgłosić się do kogoś z niżej wymienionych osób:
    Michał Wodecki,
    Maciej Słowik
    ,
    Karolina Dyga
    .
  2. Uwaga!!! Regulamin może ulec zmianie!!! Jeśli tak się stanie to każda informacja zostanie umieszczona na drzwiach sali nr 12 GM.

Opiekun konkursu: janusz  Chomicz

Contribute!
Books!
Shop!